Soulfood made in Saxony

soulfood made in Saxony

Today was market day and we brought as much fresh and regional vegetables, apples and nuts home as we could carry. It is always such a pleasure to unpack these treasures in the kitchen and having a traditional Saxonian dish: “Potato in the skin with Quark“, chives, parsley, liverwurst and gherkin. Linseed oil is then poured over the peeled potatoes. It is poor people food, but so good. It always reminds me of lunches at my grandmother’s after school.

Heute war Markttag und wir haben es redlich genossen uns mit frischen und regionalen Produkten einzudecken. Am schönsten ist es, dann zu Hause die Schätze auszupacken. Traditionell folgt dann “Kartoffeln und Quark” zum Mittagessen. Frische Petersilie und Schnittlauch in den Quark, ein Stücken Leberwurst und Gewürzgurken dazu. Leinöl darf auch nicht fehlen, macht es in diesem Bild aber doch. Dieses Gericht gilt als Armeleuteessen, aber wie so oft sind diese am besten. Außerdem erinnert es mich immer an Essen bei Oma nach einem anstrengenden Schultag.

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